Διαλέγοντας τη σωστή μύτη

Διαλέγοντας τη σωστή μύτη

Η καρδιά ενός καλού στυλογράφου είναι η μύτη

Η μύτη δίνει στα χειρόγραφα προσωπικό χαρακτήρα και κάνει μοναδική και προσωποποιημένη τη γραφή για τον καθένα μας. Όσο μεγαλύτερης αξίας είναι το υλικό κατασκευής και η εργασία που γίνεται, τόσο πιο απαλή είναι η αίσθηση της γραφής.

Η μύτη, σφυρηλατημένη από χρυσούς δεσμούς, λαμβάνει σχήμα και γίνεται ανάγλυφη. Εργασία ακριβείας με πάθος για τη λεπτομέρεια. Η μύτη στέφεται με στρογγυλεμένο άκρο φτιαγμένο από ιρίδιο, ένα μέταλλο της ομάδας των πλατινών. Συγκολλείται με προσοχή στη μύτη, λειαίνεται και ελέγχεται συνεχώς με επιμέλεια.

Ένα τελείωμα λάμψης. Μικρά σωματίδια πορσελάνης λειαίνουν τη μύτη πριν να αποκτήσει την τελική της γυαλάδα από μικρά σφαιρίδια χαλκού. Με μεγάλη συγκέντρωση και βλέμμα έμπειρο για την παραμικρή λεπτομέρεια, για την ολοκλήρωση της μύτης χρειάζονται αρκετά λεπτομερή στάδια εργασίας. Κάθε μια μύτη, ελέγχεται στο χέρι στο εργοστάσιο παρασκευής της Pelikan.

 

straight, rounded nib
Υψηλής ποιότητας χρυσές ή ανοξείδωτες ατσάλινες μύτες
Κατασκευάζονται στη Γερμανία
 

Οι υψηλής ποιότητας μύτες της Pelikan επιτρέπουν μια ευχερή γραφή τόσο για τους περιστασιακούς όσο και για τους έμπειρους γραφείς. Όσο μεγαλύτερη η μύτη τόσο περισσότερος ο χώρος για να κινηθεί το υλικό, άρα οι μύτες για τα μεγέθη Μ800 ή Μ1000 αυτόματα παρέχουν μια πολύ καλή ελαστικότητα. Φυσικά και είμαστε επίσης ιδιαίτερα περήφανοι και για τις μικρότερες χρυσές μύτες μας και την υψηλή ποιότητα των ανοξείδωτων ατσάλινων που προσφέρουν μεγάλη άνεση στη γραφή ενώ συνδυάζονται με μια πολύ ελκυστική τιμή.

Αν τα γράμματα σας είναι μικρά ή σφιχτά, ή αν γράφετε με Ασιατικούς χαρακτήρες, τότε προτείνονται οι διαστάσεις μύτης EF (extra fine) ή F (fine). Αν γράφετε μεγάλα γράμματα ή αν αναζητάτε ένα όμορφο στυλογράφο για να υπογράφετε τότε προτείνονται οι διαστάσεις μύτης Μ (medium) ή Β (broad). Η μύτη italic (διαθέσιμη μόνο σε διάσταση 800) έχει ελαφριά κάμψη και δίνει στα γραπτά σας ένα ιδιαίτερο τόνο χάρη στις κάθετες γραμμές που είναι φαρδύτερες από τις οριζόντιες.

Καθώς το υλικό είναι αρκετά απαλό ώστε να μάθετε να γράφετε με το δικό σας ρυθμό, οι αριστερόχειρες δεν χρειάζονται διαφορετικό όργανο γραφής αλλά μπορούν να επιλέξουν όποιο από τα παραπάνω αναφερόμενα μεγέθη. Ίσως είναι λίγο πιο δύσκολο να γράψουν με μύτη italic, οπότε προτείνεται μια μικρό προσωπική δοκιμή σε αυτή την περίπτωση.

Γενικός κανόνας είναι ότι οι καλές μύτες δεν χρειάζονται ιδιαίτερη πίεση. Αυτό κάνει τη γραφή να διαφέρει από ένα στυλό διαρκείας και είναι ιδιαίτερα όμορφο το αποτέλεσμα αν γράφετε με τραβηγμένες γραμμές. Αν δεν είστε βέβαιοι ποιά μύτη ταιριάζει στο χαρακτήρα σας, επισκεφθείτε ένα από τα καταστήματα που προτείνονται στην ιστοσελίδα μας και ζητήστε να κάνετε μια δοκιμή.

EF
M
F
B
 

Ευχηθείτε τη μύτη που επιθυμείτε

Επίσης μπορείτε να παραγγείλετε μια μύτη ειδικά φτιαγμένη για τις ανάγκες σας στο εργοστάσιο μας στη Γερμανία: The Make A Wish Nib.

 

 
 

Αλλαγή της μύτης (εντός των πρώτων τεσσάρων εβδομάδων από την ημερομηνία αγοράς)

Στην περίπτωση που επιθυμείτε να τοποθετήσετε μια μύτη διαφορετικού μεγέθους στο όργανο γραφής σας, η Pelikan προσφέρεται να το κάνει για εσάς, εντός των τεσσάρων πρώτων εβδομάδων από την ημερομηνία αγοράς ( παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι θα παρουσιάσετε την απόδειξη αγοράς ). Για ανταλλαγή μύτης από τη ν κλασσική μας γκάμα μεγέθους F, M και Β η αλλαγή γίνεται χωρίς χρέωση. Αν επιθυμείτε να τοποθετήσετε μια μύτη EF η οποία χρειάζεται μεγαλύτερη ακρίβεια κατά την κατασκευή της και εξαιρετικά μεγαλύτερο χρόνο για τη δημιουργία της, θα πρέπει να αναφερθούμε σε κάποιο κόστος. Το κόστος αυτό ποικίλει ανάλογα με τον τύπο της μύτης (ατσάλινη μύτη, χρυσή μύτη 14Κ ή 18Κ).

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το κατάστημα που σας εξυπηρετεί ή τα κεντρικά γραφεία της Pelikan στη χώρα σας