Fine Writing Newsletter 11/2017

Fine Writing Newsletter 11/2017

 

Στα Pelikan hubs 2017 συλλέκτες και λάτρεις των Παραδοσιακών Οργάνων Γραφής από όλο τον κόσμο, συναντήθηκαν για να μοιραστούν το πάθος τους για τα όργανα γραφής και τη γραφή γενικότερα. Τα hubs έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι στο ετήσιο ημερολόγιο της Pelikan.

Αυτό το Φθινόπωρο, είμαστε χαρούμενοι που σας παρουσιάζουμε πολλές αρκετά συναρπαστικές νέες κυκλοφορίες. Η κομψή σειρά 605 White-Transparent αποτελεί μια μοντέρνα μετάφραση του διαχρονικού κλασσικού Souverän. Όπως και η νέα σειρά 805 Ocean Swirl που θυμίζει τη φουρτουνιασμένη θάλασσα και τα βαθειά νερά. Τέλος, θα κυκλοφορήσουμε και πάλι ένα νέο μοντέλο της limited edition σειράς μας Maki-e. Το Dragonfly συνοψίζει το νόημα της λιβελούλας της Ιαπωνικής μυθολογίας με πολλές μικρές λεπτομέριες.

Σας ευχόμαστε καλή απόλαυση με αυτά τα νέα προιόντα!

Pelikan Hubs 2017

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που βλέπουμε την κοινότητα μας στο hub να μεγαλώνει διαρκώς. Στο hub αυτής της χρονιάς καλωσορίσαμε περισσότερους από 3.600 εγγεγραμμένους συμμετέχοντες σε 145 πόλεις σε όλο τον κόσμο σε 43 διαφορετικές χώρες! Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες και ειδικά τους hub masters οι οποίοι ανέλαβαν την οργάνωση των hubs με ιδιαίτερη φροντίδα και αφοσίωση. Περιμένουμε με ανυπομονησία τα Pelikan Hubs 2018!

SOUVERÄN® 605 WHITE-TRANSPARENT

Ευχάριστο και με ευγενή παρουσία. Έτσι δείχνει η νέα Special Edition Souverän 605 σε λευκό διάφανο χρώμα. Χάρη στις αποχρώσεις του μοιάζει ασύλληπτο αλλά δεν είναι. Οι λαμπερές άλλα όχι παγωμένες λευκές αποχρώσεις υπογραμμίζουν την ιδιαίτερη μοντέρνα μετάφραση ενός κλασσικού Souverän.

Ο λευκός και μερικώς διάφανος κορμός είναι φτιαγμένος από ακετυλική σελουλόζη με τη βοήθεια μιας επίπονης παραδοσιακής διαδικασίας. Για τα λευκά εκλεπτυσμένα τμήματα, χρησιμοποιήθηκε υψηλής ποιότητας ρητίνη. Το κλιπ και οι δακτύλιοι διαθέτουν επίστρωση από παλλάδιο και η πλήρως ροδιομένη μύτη από χρυσό 14 Κ ταιριάζει με την ασημένια γυαλάδα των υπόλοιπων τμημάτων. Ακόμη και τα εσωτερικά τμήματα λάμπουν ελαφρώς μέσα από τη διαφάνεια του στυλογράφου και το άνω τμήμα του στυλό διαρκείας εναρμονίζεται ιδανικά με τη λευκή – ασημένια όψη.

Τα Souverän 605 λευκό διάφανο συσκευάζονται σε ειδική κομψή συσκευασία. Διαθέσιμα από τον Οκτώβριο του 2017 σε περιορισμένο αριθμό.

SOUVERÄN® 805 OCEAN SWIRL

Αυτή η ξεχωριστή νέα σειρά Special Edition, δημιουργήθηκε με τη χρήση μοναδικών υλικών που παρέχουν ένα πραγματικά αξιοθαύμαστο αποτέλεσμα και δίνουν την εμφάνιση και δημιουργούν την αίσθηση του ωκεανού στα όργανα γραφής Ocean Swirl. Η έκθεση στο φως ενισχύει και βοηθά τη λάμψη και την αίσθηση του βάθους τα οποία ποικίλουν σε ένταση. Όπως και στα βάθη του ωκεανού λαμπερά σημεία εναλλάσσονται με σκοτεινά μιμούμενα το φως που εκπέμπεται, έτσι και η αίσθηση που δίνεται από το κάθε μοναδικό κομμάτι είναι ακριβώς ίδια.

Οι δακτύλιοι και το κλιπ είναι καλυμμένοι με παλλάδιο και η 18 Κ χρυσή μύτη είναι καλυμμένα με ρόδιο προκειμένου να αποκτήσει την απαραίτητη λάμψη.

Οι στυλογράφοι με διαφορικό μηχανισμό θα είναι διαθέσιμοι σε μεγέθη μύτης EF,F,M και Β. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε στυλογράφος, στυλό διαρκείας και roller. Επίσης προτείνουμε το μελάνι Edelstein της Pelikan σε χρώμα σμαραγδί που ταιριάζει απόλυτα. Η σειρά 805 Ocean Swirl θα είναι διαθέσιμη από το Νοέμβριο του 2017.

LIMITED EDITION MAKI-E DRAGONFLY

Οι λιβελούλες είναι γνωστές για τις εξαιρετικές τεχνικές πτήσης. Καθώς πετούν μόνο μπροστά και ποτέ προς τα πίσω θεωρούνται σύμβολο της τύχης στην Ιαπωνική μυθολογία εκπροσωπώντας την ενδυνάμωση και τη διατήρηση. Τα χρόνια του πολέμου στην Ιαπωνία, οι Σαμουράι χρησιμοποιούσαν το σχέδιο της λιβελούλας ως στολίδι στον οπλισμό τους.

Υπάρχουν 5 είδη λιβελούλας σχεδιασμένες στο υπέροχο φόντο του στυλογράφου. Το φόντο αναπαριστά το ‘Tsugigami’ ένα παραδοσιακό Ιαπωνικό χαρτί φτιαγμένο από την ένωση διαφόρων κομματιών χαρτιού. Η εικόνα της λιβελούλας είναι δημιουργημένη με τη χρήση πολλών διαφορετικών τεχνικών Maki-e όπως οι Raden, Byakutan-nuri, Kawari-nuri και Togidashi-Maki-e. Ο στυλογράφος ‘dragonfly’ είναι ένα κομψοτέχνημα που συνδυάζει τη δεξιοτεχνία και μαστοριά της Pelikan Γερμανίας στηριζόμενη σε 179 έτη παράδοσης και τεχνολογίας, σε συνεργασία με την ανώτερη Ιαπωνική παράδοση της τεχνικής ζωγραφικής Maki-e.

Κάθε στυλογράφος έχει το λογότυπο της Pelikan στο καπάκι, τον αριθμό περιορισμένης έκδοσης και την υπογραφή του καλλιτέχνη χειρόγραφα με την τεχνική Maki-e. Η σειρά περιορίζεται σε παγκόσμια κυκλοφορία 111 τμχ. Κάθε στυλογράφος είναι εφοδιασμένος με δίχρωμη χρυσή μύτη 18Κ και συσκευάζεται σε ξύλινο κουτί από paulownia.