Fine Writing Newsletter 01/2019

Fine Writing Newsletter 01/2019

 

Γιορτάζουμε μια σημαντική επέτειο και φέτος: 90 χρόνια Με μηχανισμό πλήρωσης εμβόλου!

Με αυτή την πρωτοποριακή εφεύρεση, η Pelikan έθεσε ένα ορόσημο στην ανάπτυξη των υψηλής ποιότητας οργάνων γραφής. Το αναμνηστικό μας όργανο γραφής "Herzstuck 1929" είναι ένα αφιέρωμα σε αυτό το εξαιρετικό τεχνικό επίτευγμα και δείχνει για άλλη μια φορά πόσο απόλυτα πιστοί παραμένουμε στα υψηλά πρότυπα ποιότητας μας.

LIMITED EDITION
“Herzstück 1929”

Με πολύ αγάπη για τη λεπτομέρεια, το "Herzstück * 1929" αποτελεί φόρο τιμής στο πρωτότυπο από τη δεκαετία του 1920: Το διαφανές παράθυρο, το καμπύλο κλιπ Pelikan, το καπάκι με το ιστορικό λογότυπο Pelikan και η φόρμα και λεπτομέρεια της λαβής είναι που θυμίζει τον επαναστατικό στυλογράφο της Pelikan.

Αυτό που ξεχωρίζει στην αναμνηστική συσκευή είναι το μεγάλο παράθυρο προβολής που εκτείνεται στο μήκος του βαρελιού της πένας. Είναι ένα συναρπαστικό σχέδιο που όχι μόνο προσφέρει μια άποψη του επιπέδου της μελάνης - όπως συνέβαινε αρχικά με τον ιστορικό στυλογράφο Pelikan - αλλά και το ίδιο το έμβολο. Έτσι, καθώς το μελάνι περνάει μέσα στο όργανο γραφής, είναι δυνατό να δούμε τον τρόπο λειτουργίας του μηχανισμού εμβόλου. Το έμβολο είναι επιχρυσωμένο και φέρει τον αριθμό του ιστορικού διπλώματος ευρεσιτεχνίας.

Προς τιμήν του πρωτότυπου, η περιορισμένη έκδοση βασίζεται στον αριθμό ιστορικού διπλώματος ευρεσιτεχνίας, για τον οποίο οι τρεις τελευταίοι αριθμοί ήταν 462. Ο πλήρης αριθμός ευρεσιτεχνίας είναι χαραγμένος στο επιχρυσωμένο έμβολο, ενώ ο ατομικός αριθμός έκδοσης των 462 τεμαχίων παγκοσμίως κοσμεί το δαχτυλίδι λαβής κάθε στυλογράφου. Είναι απόδειξη της μοναδικότητας αυτής της σπάνιας ομορφιάς.

Το υψηλής ποιότητας μαύρο κουτί παρουσίασης παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο τέχνασμα: Όταν ανοίξει, η πλατφόρμα ανυψώνεται από δύο ζώνες που αποτελούν μέρος μιας ειδικής διαδικασίας ανύψωσης. Το εξαιρετικό "Herzstück 1929" παρουσιάζεται έτσι από την καλύτερη δυνατή γωνία. Μαζί με αυτό είναι μια φιάλη μελάνης Royal Blue Pelikan 4001 που φέρει ειδική ετικέτα. Η μηχανική λειτουργία είναι αντιπροσωπευτική της προσεκτικά εξεταζόμενης παρουσίασης.

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΜΒΟΛΟΥ - ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ο μηχανισμός πλήρωσης εμβόλου της Pelikan σχηματίζει τον πυρήνα κάθε στυλογράφου. Δημιουργημένος από υψηλής ποιότητας μεμονωμένα εξαρτήματα, είναι χειροποίητα κατασκευασμένος , στο εργοστάσιό μας στην Peine. Είναι η τελειότητα προσωποποιημένη μέχρι τις πιο μικρές λεπτομέρειες.

Εκτός από την εμπειρία, χρειάζεστε επίσης την αληθινή επιδεξιότητα και αίσθηση για να συναρμολογήσετε τον μηχανισμό ακριβείας σε στυλογράφους Pelikan. Η πλήρωση των υψηλής ποιότητας εργαλείων γραφής είναι επίσης μια αφοσιωμένη χειροτεχνία.

Αλλά πώς λειτουργεί αυτό ακριβώς; Με απλά λόγια, η μύτη κρατιέται στο δοχείο μελάνης και το μελάνι τραβιέται μέσα στη δεξαμενή μελάνης περιστρέφοντας τη λαβή στο πίσω άκρο του οργάνου γραφής. Αν το εξηγήσουμε με περισσότερους τεχνικούς όρους, δύο διαφορετικά σπειρώματα στο εσωτερικό του στυλογράφου εξασφαλίζουν ότι η εσωτερική άτρακτος κινείται πιο γρήγορα από τη λαβή. Η αρνητική πίεση που δημιουργείται από την κίνηση του εμβόλου στη συνέχεια απορροφά το μελάνι στο στυλογράφο.

Edelstein® Ink Collection
Ink of The Year 2019 – Star Ruby

Φως και ενθουσιασμό φέρνει το νέο χρώμα μελάνης της χροιάς Edelstein "Star Ruby". Όντας μέρος της επιλογής του νικητή από περισσότερες από 1.200 ιδέες μελάνης, η όμορφη μπορντό-ροζ έγχρωμη έκδοση εκπλήσσει με τη φωτεινότητα της. Σχετίζεται με το πέτρινο κόσμημα "αστέρι ρουμπινιού", το οποίο δείχνει αφρώδεις κρυστάλλους στο εσωτερικό του. Αυτό του δίνει πραγματικά το όνομά του για το αφρώδες μπορντό-κοκκινωπό ροζ. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε για όλους τους αρχάριους και να μην ξεχνάτε για όλους τους επαγγελματίες που είναι ήδη εξοικειωμένοι με τα χρώματα μελάνης Edelstein: όλες οι αποχρώσεις της συλλογής μελανιών Edelstein περιέχουν ένα ειδικό συστατικό που εξασφαλίζει εξαιρετικά ομαλή γραφή.

SPECIAL EDITION
M101N Grey-Blue

Η Pelikan προσθέτει ένα άλλο μοντέλο στην επιτυχημένη ιστορική σειρά M101N, το M101N Grey-Blue. Η τεχνική βάση αυτού του οργάνου γραφής είναι το μοντέλο M101N. Το επιλεγμένο σχέδιο χρώματος σε γκρι και μπλε θυμίζει ένα ιστορικό μοντέλο της δεκαετίας του 1930. Ο κορμός είναι κατασκευασμένος από την τυπική κυτταρίνη-οξική Pelikan σε ένα πολύ μοναδικό μοτίβο.

Το καπάκι, το μπροστινό μέρος και η λαβή είναι κατασκευασμένα από ρητίνη υψηλής ποιότητας που γυαλίζει συχνά και ξανά κατά τη χρήση. Το τυπικό κλιπ ράμφους πελεκάνου της Pelikan και οι διακοσμητικοί δακτύλιοι είναι επενδεδυμένοι με παλλάδιο. Μαζί με την πλήρως ροδιομένη χρυσή μύτη 14 καρατίων δίνει αυτή την ειδική έκδοση μια κομψή ασημένια εμφάνιση.

Αυτό το μοντέλο έρχεται με ένα ελκυστικό κουτί δώρου και ένα μπουκάλι μελάνι royal blue. Και οι δύο διαθέτουν ένα ξεχωριστό ιστορικό μοτίβο, το οποίο καθιστά το σετ ένα όμορφο δώρο για κάθε λάτρη της μάρκας Pelikan.