Értékmegőrzés
Felelősségteljes cselekvés
Társadalmi felelősségvállalás és a környezet megóvása

A társadalmi felelősségvállalás, valamint a környezet védelme és megőrzése fontos elemei vállalati működésünknek.

Társadalmi felelősségvállalás és a környezet megóvása

A Pelikan felelősséget vállal a termelés területén is, környezettudatosságunk a nyersanyagok beszerzésénél kezdődik.

Fejlesztés és egyéniség

Pelikan, a minőségi márka, amely egy életen át elkísér.

Akár az óvodában, vagy az iskolában, az irodában, szabadidőben vagy - a kommunikáció letisztult formájában, elsőrendű írószerrel, írás közben használjuk: a Pelikan termékei megbízható társai lesznek egy életen át.

Meríthetünk a pedagógiai kompetencia területén évtizedek alatt összegyűjtött tapasztalatunkból és a tanárokkal, intézményekkel kialakult szoros együttműködésünkből.

Pelikan új fejlesztései következetesen a jövő generációi felé irányulnak és hozzájárulnak az életminőség javításához. Célunk, hogy olyan képességekkel lássuk el az egyéneket, melyek lehetővé teszik számukra, hogy aktívan és felelősségteljesen formálják jövőjüket.

Segítséget és ösztönzést nyújtunk a tanároknak, szülőknek és a diákoknak. A tanároknak kialakított portál tanítási segédletet, ötleteket és bizonyos kérdésekre válaszokat nyújt. A szülők is érdekes ötleteket és javaslatokat találhatnak gyermekük megfelelő fejlesztéséhez a Pelikan szülői portálján.

Munkahelyi környezet

Mi lenne a Pelikannal a munkavállalói nélkül? Minden alkalmazott a nagy egész része.

Az alkalmazottak továbbképzése és fejlesztése fontos számunkra, mert a magasan képzett munkavállalók minden vállalat legfontosabb erőforrásai.
Ezért nagy jelentőséget tulajdonítunk a továbbképzésnek: Hannoverben és Vöhrumban fiatalok számára különböző szakterületeken biztosítunk éves képzéseket.

Beszerzés és termelés

Pelikan felelősséget vállal az termelés területén is Környezettudatosságunk a nyersanyagok beszerzésénél kezdődik. A nemzetközi és európai szabványok határértékeit bőven túl kell teljesítenünk, ahol erre lehetőségünk nyílik.
Ez ugyanolyan alapvető számunkra, mint a beszállítói kör és az együttműködő partnerek célzott kiválasztása, ezt garantálja a bevételezési gyakorlat és a beható minőség-ellenőrzés, ugyanúgy, mint az Etikai Kódexünk betartatása.
A Pelikan gyártóüzemei az egész világon ISO 14001 tanúsítvánnyal rendelkeznek; a termelési folyamatok ökológiai szempontok alapján kerülnek rendszeres felülvizsgálatra és optimalizálásra.

 

Logisztika és szállítás

Különleges feltételeket alkalmazunk logisztikai partnereink kiválasztásánál – meg kell felelniük magas szintű követelményeinknek a környezetet, a biztonságot és a felelősségvállalást érintő kérdésekben.
Alapvető igényeink a csoportosított szállítás és a széndioxid kibocsátást csökkentő útvonaltervek
Falkensee-ben található modern logisztikai központunk közvetlenül látja el hazai és nemzetközi vevőinket. 

Termékek

A Pelikan termékei világszerte ismertek és magas minőséget, biztonságot és szimpátiát képviselnek. A Pelikan több mint 1500 munkavállalója gondoskodik ezen magas elvárások teljesüléséről.
Különös figyelmet igényelnek a gyermekek és a diákok részére készülő Pelikán termék, ezért a biztonság és az egészségre ártalmatlan termékek előállítása a legfontosabb számunkra. Erről a folyamatos minőségbiztosítás gondoskodik.
A Pelikan nem csak a magas minőségű termékek fejlesztésére, a kreatív újításokra és az ezekhez kapcsolódó gyártási rendszerekre összpontosít, hanem a jelenlegi folyamatok és termékek felelős optimalizálására is.
Minden egyes termékünket a környezetre gyakorolt hatása szerint vizsgálunk és folyamatosan fejlesztünk.
Ez a folyamatos figyelem szilárdan gyökerezik cégünk célrendszerében. 

Csomagolás

A Pelikannál a csomagolás és ennek fejlesztése több mint egyszerűen a termékek védelme.
A minőségi csomagolóanyagaink nagyrészt újrahasznosított anyagokból készülnek és tökéletesen illeszkednek a márka felelősségvállalási koncepciójába.
Ahol lehetséges karton csomagolóanyagokat használunk és előnyben részesítjük a többször használható árukiállító állványokat is. 

Minőségbiztosítási, környezetvédelmi és munkabiztonsági célok = vállalati politika

A minőség-, környezetvédelemi, egészség- és biztonságpolitikánkat minden dolgozónk minden tevékenysége során aktívan éli meg, mint a Pelikan vállalatpolitikáját.
A rendszeres és folyamatos fejlesztési eljáráson keresztül érvényesül cégünk azon törekvése, hogy a minőségi és környezeti hatások tekintetében az összes érdekelt fél* várakozását felülmúljuk.
A Pelikan Cégcsoport megelőzésként csökkenti a természeti erőforrások felhasználását és minimalizálja a környezeti hatásokat a hulladék mennyiségének csökkentésével, újrahasznosítással és a károsanyag-kibocsátás csökkentésével.
A Pelikan csoport elkötelezettségét mutatja proaktivitása a hatályos környezetvédelemi és munkabiztonsági törvény előírásainak teljesítésében.
Vállalatunk sikerének és a tartós növekedésnek garanciája a minőségbiztosítási-, környezetvédelmi-, egészségügyi- és munkabiztonsági politika konzekvens átültetése a gyakorlati életbe a munkavállalók közreműködésével. Ehhez szükséges, hogy a vállalati politikával minden munkatárs azonosulni tudjon, továbbá, ez a vállalati politika a honlapunkon is megtalálható.
* Érdekelt fél = vevők, végfelhasználók, nyilvánosság, részvényesek, alkalmazottak, szállítók…