Make A Wish Nib

Make A Wish Nib

Je kan nu Pelikan bezoeken

Make A Wish Nib & begeleid bezoek aan de productie-eenheid nu mogelijk

Voor vele verzamelaars van hoogwaardige schrijfinstrumenten en fans van Pelikan is een gepersonaliseerde penpunt reeds lange tijd een verzuchting. Daarenboven zouden ze het heerlijk vinden een kijkje te nemen achter de schermen om te kunnen zien hoe luxe schrijfwaren vervaardigd worden.

Wij zijn dan ook blij aan deze wens te kunnen voldoen! Vanaf februari 2014 opent Pelikan elke maand op een vooraf bepaalde vrijdag zijn deuren waarvoor je kan reserveren via internet!

Welke penpunt?

Als basis voor je gepersonaliseerde penpunt kan je kiezen uit de tweekleurige, gouden Souveraen penpunt in de maten 400,600,800 en 1000. Deze basispenpunten zijn voorzien van een extra brede, iridium schrijfpunt die de Pelikan specialist slijpt volgens jouw wensen. Zo’n brede schrijfpunt is vereist om een gepersonaliseerde penpunt te maken die aan jouw wensen voldoet, en daarom kan deze service niet aangeboden worden voor reeds bestaande penpunten.

Wij zijn ervan overtuigd dat een persoonlijke consultatie nodig is om jou de juiste penpunt te kunnen bezorgen en daarom bieden we deze service enkel aan in de Pelikan productie-eenheid – je maakt gewoon een afspraak via het internet. We wijzen er ook nog graag op dat we enkel de schrijfpunt slijpen en niet een zogenaamde “flex nib – flexibele penpunt” kunnen maken, daar deze penpunten een andere insnijding vereisen.

Tijdens het slijpen worden geen toeschouwers toegelaten, maar je kan de penpunt na afloop onmiddellijk testen om zeker te zijn dat je helemaal tevreden bent. We hebben dit concept “Make A Wish Nib” genoemd, daar we aan jouw wensen voldoen.

De penpunten met maat 400 en 600 zijn vervaardigd uit 14 karaats goud, die met maat 800 uit 18 karaats goud. Deze penpunten verkrijgen hun aantrekkelijk 2-kleurig design dankzij een bijkomende rhodium afwerking. Alle penpunten hebben de gebruikelijke Pelikan gravering waaraan de S (voor “special”) is toegevoegd.

Ze passen perfect in de overeenkomstige Souveraen vulpennen van de bestaande Pelikan collectie. (Maar er zijn enkele historische modellen waarin deze penpunten niet zullen passen).