De juiste penpunt kiezen

De juiste penpunt kiezen

Het hart van een goede vulpen is de penpunt.

De punt geeft het handschrift zijn persoonlijk karakter en zorgt dat het handschrift uniek en persoonlijk is voor ieder van ons. Hoe waardevoller het materiaal waaruit de penpunt is gemaakt en hoe meer vakmanschap gebruikt wordt bij de vervaardiging , des te zachter het schrijven zal aanvoelen.

De penpunt – vervaardigd uit geselecteerde goudbladen, gevormd en gebosseleerd. Precisiewerk met oog voor detail. De punt wordt gekroond met een afgeronde tip. Deze is vervaardigd uit iridium, een metaal uit de platina groep.

Een glanzende afwerking. Kleine stukjes porselein maken de penpunt glad waarna hij gepolijst wordt door kleine, koperen balletjes. Een gedetailleerd proces dient doorlopen om een penpunt te voltooien. Elke penpunt wordt tevens met de hand getest bij Pelikan.

 

De verschillende penpunten

straight, rounded nib
straight, flat nib
slanted nib
Rechte, afgeronde penpunt
voor fijne lijnen
Rechte, platte penpunt
voor dikke lijnen
Schuine penpunt
voor wisselende lijnen
 

Rechte penpunten.

Rechte penpunten zijn makkelijker om mee te schrijven en zorgen voor een vloeiend handschrift bij zowel occasionele als ervaren schrijvers. Met fijnere penpunten zoals F of EF kan je ook wisselende lijnen maken door de druk tijdens het schrijven aan te passen. Occasionele schrijvers wordt evenwel aangeraden om gewone tot brede penpunten te gebruiken (M, B).

Wanneer je schrijfhouding een rechtgehouden pen veronderstelt, zijn rechte penpunten (zoals EF, F, M, B, BB, 3B) aan te raden. Ideaal voor linkshandigen zijn de penpunten: F, M en B.

 

EF
F
M
B
BB
3B
 

Schuine penpunten.

Schuine punten laten een meer expressief handschrift toe, maar zijn ook moeilijker om mee te schrijven. Daar de schuine penpunten naar links afhellen, zijn ze niet aan te raden voor linkshandigen.

Wanneer je schrijfhouding een meer schuin en afhellend geschrift veronderstelt, zijn schuine penpunten (OM, OB, OBB, 3OB) een optie.

 

EF
F
M
B
  
 

Make A Wish Nib

Je kan ook een op maat gemaakte penpunt bestellen wanneer je onze fabriek in Duitsland bezoekt: The Make A Wish Nib

 

 
 

Veranderen van de penpunt (binnen de eerste vier weken na aankoop).

Als u een penpunt van een ander formaat wil, biedt Pelikan u aan om dit voor u te laten doen, binnen de eerste vier weken na aankoop van uw pen (zorg ervoor dat u uw aankoopbewijs kan voorleggen).

Voor penpunt-uitwisselingen van de standaard penpuntmaten F, M en B is dit kosteloos. Als u een EF-penpunt wenst, die de hoogste nauwkeurigheid vereist en zeer veel tijd kost in de productie, zien we ons genoodzaakt om administratiekosten te vragen. Deze vergoeding varieert afhankelijk van het type penpunt (stalen penpunt, gouden penpunt 14K of gouden penpunt 18K).

Neem voor meer informatie contact op met uw vertrouwde speciaalzaak of met uw lokale Pelikan-verkooporganisatie.