Souverän® Zwart-zilver

Souverän - Balpen (Draaimechanisme) K 805

 Souverän - Balpen (Draaimechanisme) K 805
Productomschrijving
Feiten en cijfers

Een echte klassieker

In 1929 introduceerde Pelikan als eerste bedrijf in de wereld de zuigervulmechaniek. Deze techniek zorgt met behulp van 2 verschillende schroefdraden dat de spil binnenin de vulpen sneller draait dan het achterstuk van de pen. Vandaag de dag bestaat deze vulpen in vele variaties en hoewel het systeem verder ontwikkeld werd, blijft het basismechanisme hetzelfde.

In 2002 kwam de zwart en zilver versie op de markt, naar analogie met het zwarte model uit de jaren '80. Ook hier is het penlichaam vervaardigd uit hoog-kwaliteitshars en het inktreservoir beschikt over een transparant groen gedeelte om het inktniveau te controleren. Maar in plaats van een gouden beslag werd gekozen voor een palladium afwerking, die de vulpen zijn karakteristieke uitstraling geeft.

Na het enorm succes van de elegante Souverän reeksen 405 en 805 in zwart-zilver, lanceerde Pelikan ook het populaire model 605 als Special Edition. Deze Special Edition schrijfinstrumenten – vulpennen (met penpunt EF, F, M en B), balpennen met draaimechanisme en rollers – zijn echte verzamelitems en slechts gedurende beperkte tijd beschikbaar.

Souverän, voor wie dol is op klassiekers.

 

Meer details

Perfect te combineren met onze accessoires

Schrijf je in voor onze fine writing nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe Pelikan fine writing producten?

Geen probleem! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte over onze nieuwigheden.

Uw email adres wordt enkel gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet doorgegeven aan derde partijen.