Sustenabilitate
A acționa în mod responsabil
Responsabilitate socială și angajament față de protecția mediului

Responsabilitatea socială și angajamentul față de protecția mediului sunt principii foarte importante în activitatea companiei noastre.

Responsabilitate socială și angajament față de protecția mediului

Pelikan înseamnă responsabilitate și calitate superioară, dezvoltat pe parcursul mai multor ani de brand de tradiție.

Dezvoltare și individualitate

Pelikan este un brand de calitate, care va ține o viață întreagă.
Fie in grădinița sau la școală, la birou sau în timpul liber, cea mai bună formă de comunicare este când scrii cu un instrument de înaltă calitate. Produsele Pelikan sunt un însoțitor de încredere de-a lungul vieții.Ne bazăm pe decenii de experiență în expertiza educațională, lucrând în strânsă colaborare cu profesori și instituții.
Noile dezvoltări Pelikan sunt orientate în mod constant către generațiile viitoare și către o contribuție activă la îmbunătățirea calității vieții. Scopul nostru este de a oferi persoanelor posibilități care să le permită să modeleze în mod activ și responsabil viitorul.
Noi oferim profesorilor, părinților și elevilor ajutor și inspirație. Portalul profesorilor oferă idei, materiale didactice și răspunsuri la întrebări. Părinții pot găsi, de asemenea, sfaturi interesante și sugestii pentru dezvoltarea optimă a copiilor lor, pe portalul părinților Pelikan.

Mediu de lucru

Ce ar fii Pelikan fără angajații săi ? Fiecare angajat este parte a unui mare ansamblu.
Continua educație si dezvoltare a personalului este foarte importantă pentru noi. Așa cum personalul cu o înaltă calificare este cea mai importantă resursă pentru orice companie.
De aceea, punem mare accent pe tema formării profesionale oferind traninguri anuale de formare pentru tineri in diferite domenii în Hanover și Vohrum.

Achiziții și producție

Pelikan iși asumă responsabilitatea în ceea ce privește producția.

Conștientizarea noastră, în ceea ce privește mediul, începe de la achiziționarea materiei prime precum și din importanța îndeplinirii standardelor internaționale si europene. Acestea nu trebuie respectate numai din punct de vedere al valorilor limita obligatorii, dar întotdeauna depășite acolo unde este posibil.
Acest lucru este la fel de fundamental pentru noi ca și grupul țintă de furnizori, colaboratori și parteneri. Acesta fiind garantat prin sistemul logistic, sistemele de control al calității precum și de principiile noastre etice dezvoltate.
Fabricile noastre de producție sunt certificate IOS 14001 la nivel mondial, iar procesele de producție sunt optimizate și controlate regulat în ceea ce privește aspectele ecologice.

Logistica și transport

Se aplică standarde speciale în ceea ce privește selectarea partenerilor de logistică - aceștia trebuie să îndeplinească cerințele noastre ridicate privind mediul, siguranța și responsabilitatea.
Gruparea fluxurilor de marfă și itinerariile reduse de CO2 sunt aspecte fundamentale aici.
Centrul nostru modern de logistică din Falkensee livrează direct clienților naționali și internaționali.

Produse

Produsele Pelikan sunt renumite în întreaga lume și reprezintă o calitate, siguranță și simplitate remarcabilă . Peste 1500 de angajați Pelikan din întreaga lume sunt dedicați pentru a asigura ca aceste standarde ridicate să fie îndeplinite.
Multe produse Pelikan sunt concepute pentru preșcolari și elevi, prin urmare, necesită o atenție deosebită. Siguranța și inofensivitatea pentru sănătate sunt, prin urmare, prioritatea noastră. Acest lucru este garantat de asigurarea continuă a calității.
Pelikan nu se concentrează numai pe dezvoltarea unor produse de înalta calitate, inovații creative si pe metodele de fabricație asociate dar, de asemenea, se concentrează și pe optimizarea responsabilă a metodelor și a produselor existente.
Fiecare dintre produsele noastre sunt examinate și îmbunătățite în mod constant în ceea ce privește efectele lor asupra mediului.
Această conștientizare permanentă este ferm ancorată în obiectivele companiei noastre.

Ambalarea

La Pelikan, ambalarea și dezvoltarea procesului de ambalare înseamnă mai mult decât simpla protecție a produsului.
Materialul nostru de ambalare, de o calitate superioară, este fabricat folosind în mare parte materiale reciclabile și este optim integrat in conceptul de responsabilitate al brand-ului.
Ambalajul de carton este folosit ori de cate ori este posibil. Display-urile cu multipla utilizare au cea mai mare prioritate.

Obiective legate de calitate, mediu și siguranță la locul de munca. Politica companiei

Calitatea, mediul, sănătatea și politica de securitate și sănătate este simțită în mod activ de fiecare angajat, în orice activitate, ca bază fundamentală pentru politica Pelikan.
Utilizând un proces continuu și sistematic de îmbunătățire, ne străduim permanent să depășim așteptările partenerilor noștri de interes în ceea ce privește calitatea și influența asupra mediului a companiei noastre.
Grupul Pelikan reduce consumul de resurse naturale ca o măsură preventivă și minimizează efectul asupra mediului prin evitarea deșeurilor, reciclare și reducerea emisiilor.
Grupul Pelikan se angajează să respecte în totalitate cerințele legale aplicabile din legislația privind mediul și siguranța la locul de muncă prin acțiuni proactive.
Implementarea consecventă a politicii noastre de calitate, mediu si sănătate și siguranță, prin implicarea fiecărui angajat, este garanția pentru o creștere durabilă și succes pentru companie.
Fiecărui angajat îi este adusă la cunoștință această politică. In plus, politica este și publicată pe site-ul nostru.