Film – Arta creării stiloului Maki-e

Film – Arta creării stiloului Maki-e

 

Filmul prezintă procesul de creație a unui stilou Pelikan Maki-e

Maki-e este o tehnică artistică cu o tradiție semnificativă în Japonia, în care modelele delicate sunt aplicate pe diferite obiecte. Folosind lac special Urushi - care este obținut din seva copacului japonez de lac natural Urushi - și diferite pulberi de metale prețioase, motive filigranate sunt create printr-un proces foarte îndelungat.

Stăpânirea meșteșugului artistic al artei decorative Maki-e și a numeroaselor sale tehnici necesită mulți ani de studiu intensiv. Filmul nostru îl prezintă pe faimosul maestru Maki-e din Japonia, Mushu Yamazaki, și îl surprinde în imagini impresionante, în timpul realizării unui prețios stilou Pelikan Maki-e. 

Fiecare stilou Pelikan Maki-e este o operă unică de artă realizată manual – un stilou construit pentru eternitate. Proprietățile materiale ale lacurilor folosite sunt unice. În ciuda consistenței solide, lacul întărit își menține elasticitatea, ceea ce îl face permanent rezistent la fisurare. În acest fel, un stilou Pelikan Maki-e își păstrează bogăția amănuntelor chiar și după mulți ani.