Calitatea specială Pelikan

Calitatea specială Pelikan

Penițele

Zeci de ani de experiență, angajați special instruiți, și cea mai mare grijă în fiecare etapă a procesului de producție asigură că fiecare peniță este o capodoperă. Sunt zece etape diferite pentru a fabrica o peniță funcțională dintr-o fâșie de aur. În funcție de model, penițele se fabrică din aur de 14 respectiv 18 carate. Unele sunt rodinizate pentru a crea senzația aspectului argintiu. Decorarea peniței este tipică fiecărui model. În cazul edițiilor limitate, aceste decorațiuni sunt adaptate la fiecare temă.

Inima unui stilou bun este penița. Se taie dintr-o foaie de aur de 14 sau de 18 carate și, ulterior, este perforată, formată și presată în forma sa clasică.

Vârful este din iridiu, un metal fin și prețios din grupa platinelor. Acesta este sudat la partea din față a peniței de aur și, ulterior, este format, șlefuit și lustruit.

Calitatea este constant verificată. Penițele sunt testate manual și optic din punct de vedere tehnic în fiecare etapă de producție.

Penițele sunt lăsate într-un rezervor de apă pentru 24 de ore, unde sunt șlefuite și lustruite de mii de particule fine de porțelan. Această procedură elimină toate tiviturile care au mai rămas. Pe urmă penița se lustruiește încă o dată cu biluțe de cupru.

După mai mult de 30 de operațiuni de precizie, penița de aur este gata pentru utilizare. Este gata un produs unic tradițional, care poartă semnele la fel de unice ale mărcii pe care îl reprezintă.

Pe urmă toate penițele sunt testate de mână. Toate stilourile Pelikan au un insert special în interiorul capacului, care asigură o potrivire etanșă și, astfel, un flux imediat de cerneală, chiar și după o perioadă mai lungă de neutilizare. Fluxul perfect de cerneală depinde în mare măsură de alimentarea corectă, care este posibilă numai datorită deceniilor de experiență. Se așează sub peniță și lucrează cu forțe capilare, de aceea distanța exactă dintre toate lamele este de o importanță esențială. Pelikan vă oferă zece dimensiuni diferite. Penițele pot fi schimbate oricând cu ușurință.

 

Tubul

În 1950 a fost lansat modelul 400. Cu corpul verde liniat, a devenit un simbol internațional pentru marca Pelikan. În anii 80, această serie a fost botezată Souverän, deși lumea înțeleaptă îi spunea deja după porecla Stresemann datorită faimosului costum dungat al secretarului de stat al "Weimarer Republik".

Producția corpului verde/negru necesită mai multe etape. În primul rând o plăcuță de materie primă este decupată dintr-o foaie și apoi sudată într-un tub.

Artificial resin is sprayed into the inside of the tube, sealing it to prevent the ink from leaking.

Se împrăștie rășină artificială în interiorul tubului, pentru a sigila tubul. Apoi se dă forma, este umplut cu nisip și tăiat în forma finală cu diamant.

 

Inelele de pe capac sunt decupate dintr-o bucată de tub, pe urmă sunt placate cu aur cu material de calitate superioară. O mașină de turnare fixează inelul pe capac.

 

Asamblarea

Invenția sistemului de umplere cu piston a asigurat o umplere și curățare ușoară a stiloului.

Plasticul din regulatorul de cerneală este încălzit și presat pe penița de aur gravată și testată. Cele două se potrivesc acum perfect.

Penița care este gata va fi testată și adaptată pentru o utilizare îndelungată. Acest lucru necesită experiență și pricepere.

Asamblarea capacului este ultima fază de producție. Clipul este trecut prin capătul capacului, pe urmă emblema Pelikan este atașată. S-a finalizat o capodoperă. Un simbol de precizie pentru o experiență de durată: clasic, provocator și bun.

Începuturile Companiei Pelikan se datează înapoi la chimistul Carl Hornemann, care a făcut o ofertă promoțională clienților săi pentru vopsele de ulei, acuarele și pentru așa-numitele "farbige Dinten" - cerneluri colorate, pe 28 aprilie 1838. Această listă de prețuri - păstrată în arhivele societățile - a însemnat constituirea companiei și a liniei de producții, din aceasta urmând să se dezvoltă marca cunoscută în toată lumea.