Patrimoniu şi Tradiţie

Patrimoniu şi Tradiţie

Calitate de 1838 - Istoria scrisului fin

Începuturile Companiei Pelikan se datează înapoi la chimistul Carl Hornemann, care a făcut o ofertă promoțională clienților săi pentru vopsele de ulei, acuarele și pentru așa-numitele "farbige Dinten" - cerneluri colorate, pe 28 aprilie 1838. Această listă de prețuri - păstrată în arhivele societățile - a însemnat constituirea companiei și a liniei de producții, din aceasta urmând să se dezvoltă marca cunoscută în toată lumea.

Micuța fabrică a început să crească și și-a extins gama de produse oferite. Produsele școlare s-au dezvoltat din vopsele, de exemplu cutia de vopsele opace a devenit esențial pentru clasele de artă din Germania. Dinten a generat pe de o parte faimoasele instrumente de scris Pelikan, iar pe de altă parte accesoriile pentru birou, cernelurile pentru imprimante cu cerneală și cartușele de imprimată.

CContinuarea capitolului 1: 1838-1929 - De la "Dinte" la 4001.

Despre istoria scrisului fin

În acest capitol vom focusa asupra istoriei instrumentelor de scris și a stilourilor Pelikan, care sunt de o calitate excepțională. Pentru mai multe informații despre dezvoltarea grupului Pelikan și despre numeroasele produse disponibil: click