Realimantarea și întreținerea

Realimantarea și întreținerea

Întreținerea instrumentelor de scris

Pelikan garantează plăcere maximă clienților atunci când folosesc instrumentele de scris Pelikan. Pentru a asigura durabilitatea acestei senzații, instrumentele de scris trebuie întreținute. Procedura de curățare nu este una foarte complexă. Curățarea instrumentelor de scris cu mecanism cu piston, de exemplu necesită doar apă curată.

Cerneală Albastru royal 4001

Curățarea stilourilor folosite zi de zi

Dacă stiloul Dvs. este utilizat zi de zi, este suficient să-l clătiți cu apă călduță fără chimicale, odată la fiecare an. Umpleți cu apă stiloul cu ajutorul mecanismului cu piston, învârtind mânerul pistonului la dreapta pe urmă eliberați apa învârtind mânerul pistonului în cealaltă direcție.

Curățarea stilourilor folosite care nu sunt folosite frecvent

Dacă nu folosiți stiloul în fiecare zi, încercați-l măcar odată la fiecare șase luni, iar dacă acest lucru nu este posibil goliți rezervorul de cerneală. După golire clătiți rezervorul sub apă călduță.

Când nu este utilizat frecvent, recomandăm, să umpleți stiloul numai până la jumătatea rezervorului. Dacă nu l-ați mai folosit de mult, curățați stiloul înainte de utilizare.

Cerneală colorată (cu excepția celei albastre)

Cernelurile colorate au un număr mai mare de pigmenți decât cerneala albastră. Dacă folosiți cerneală colorată veți fi obligat să curățați de mai multe ori stiloul.

Cerneală specială / Cerneală India (de ex. Pelikan Fount India)

Datorită caracteristicilor această cerneală se mai cheamă cerneală India pentru stilouri. Conține o proporție mai mare de funingine, care se așează în capilarele fine ale regulatorului de cerneală. Dacă nu puneți capacul stiloului înapoi după utilizare, acest proces se va accelera. Apa evaporează mai repede, iar sedimentele, de exemplu funinginea, va rămâne în stilou. Cerneala astfel devine mai groasă și se adună în regulatorul de cerneală sau în mecanismul cu piston. Astfel stiloul Dvs. nu va mai scrie. Dacă aveți nevoie de stilou doar din când în când, vă recomandăm să-l umpleți doar parțial, și la fiecare 3 - 5 luni să-l clătiți sub apă călduță (fără chimicale).

Informații generale

Recomandăm următoarele:

  • Nu luați cerneală în cantitate mai mare, și să folosiți sticluța în 12 - 18 luni.
  • Întotdeauna folosiți capacul.
  • Nu expuneți stiloul la temperaturi extreme (îngheț sau căldură).
  • Nu folosiți detergenți sau alte chimicale la curățare!

Cum să umpleți în mod corect pistonul?

Trebuie să țineți minte următoarele detalii: Aceste instrucțiuni vă vor ajuta la umplerea în mod corect a pistonului.

Înainte să începeți, mișcați mecanismul de umplere în direcția înainte rotind butonul din capătul stiloului la stânga.Puneți penița în cerneală așa încât cerneala să acopere partea de jos a stiloului până la zona de prindere. Trageți cerneala rotind butonul la dreapta. Lucrați încet.
Când rezervorul se umple, să picurați cinci stropi de cerneală.Acum țineți stiloul drept, și rotiți iarăși butonul ca să eliberați aerul rămas.