Maki-e Ginko & Maple Leaves

truehttps://archive.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256266./maki-e-ginko-and-maple-leaveshttps://archive.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256266./maki-e-ginko-and-maple-leavesro_ROMaki-e Ginko & Maple LeavestrueMaki-e Ginko & Maple Leavesexclusive-text-background
Descrierea produsului
Fapte și cifre

Ediție Limitată

Ginko & Maple Leaves

Maki-e este o tehnică japoneză complexă de pictură în lac, recunoscută pentru frumusețea și expresivitatea sa. În procesul de creație, lacul natural Urushi este aplicat pe stilou în mai multe straturi, iar suprafața este lustruită în repetate rânduri.

Modelul se desenează cu vopsea colorată pe suprafață. Apoi, stiloul este acoperit cu o varietate de straturi de vopsea. Această tehnică se numește Togidashi Maki-e.

Artistul are și opțiunea de a amesteca în vopsea pulbere de cărbune sau de aur. În acest fel se formează un efect tridimensional: diferența se simte instant la atingere. Aceasta este așa-numita tehnică Taki Maki-e. Pentru crearea modelului "Ginko & Maple Leaves", artistul Maki-e a amestecat armonios ambele tehnici.

Stiloul “Ginko & Maple Leaves” prezintă motivele tradiționale de toamnă ale Japoniei – frunze strălucitoare de ginko și arțar, purtate în aer de prima briză a vântului de toamnă. Culoarea aurie intensă a frunzelor captează la perfecție esența acestui anotimp, până la lumina caldă a soarelui.

Pentru modelul ”Ginko & Maple Leaves”, Pelikan a folosit modelul cel mai încăpător de stilou cu piston disponibil pe piață, faimosul M1000. Acesta are o peniță fină de aur de 18 carate e rodiu, în dimensiunea M. Pe fiecare stilou se regăsesc numărul de ediție limitată și semnătura artistului, gravate de mână. Fiecare stilou este livrat într-o cutie tradițională japoneză din lemn de paulownia. Va fi lansat în 2012 și este disponibil în Ediție Limitată cu doar 88 de stilouri la nivel mondial. 

Pe site-ul nostru puteți găsi un scurt film care vă arată cum este realizat un stilou Maki-e: Arta creării stiloului Maki-e

Stiloul unicat Maki-e ”Ginko & Maple Leaves“ este câștigătorul a celei de-a douăzecea ediții a premiului Annual Readers’ Choice Award în categoria ”Cel mai bun stilou artizanal Urushi.” Această competiție este organizată de revista americană Pen World.

 

Mai multe detalii

 

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.