Maki-e Maiko in Kyoto

truehttps://archive.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256267./maki-e-maiko-in-kyotohttps://archive.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256267./maki-e-maiko-in-kyotoro_ROMaki-e Maiko in KyototrueMaki-e Maiko in Kyotoexclusive-text-background
Descrierea produsului
Fapte și cifre

Ediție Limitată

Maiko in Kyoto

În 794, împăratul japonez Kammu a anunțat mutarea capitalei Japoniei într-un oraș nou, pe care l-a numit Kyoto. Acesta a devenit sediul unei dinastii impresionante. Până la sfârșitul secolului al 12-lea, Kyoto a devenit centrul comercial și industrial al Japoniei. După aproximativ șapte sute de ani de prosperitate, Kyoto s-a renăscut ca oraș modern atunci când împăratul Meiji a mutat capitala la Tokyo. Azi Kyoto este al saselea cel mai mare oraș japonez, cu o populație de 1,5 milioane. În decursul lungii sale istorii, în Kyoto s-au clădit multe temple și altare, precum și alte clădiri de importanță arhitecturală, iar în prezent reprezintă una dintre cele mai populare atracții turistice japoneze.

Maiko este o tânără ucenică ce este pregătită în arte și bunele maniere pentru a interacționa cu vizitatori. Mai demult, fetele începeau ca și Maiko la frageda vârstă de 9-12 ani. Azi limita de vârstă este mai ridicată: fetele trebuie să fi absolvit gimnaziul. Tinerele ucenice poartă o rochie denumită furisode, care este un kimono lung conceput pentru femei nemăritate, ajustat și tivit la umeri. Datorită ținutei completate de saboții lăcuiți cu tălpi rotunjite si de eșarfele lungi, atârnând din talie, o Maiko a devenit un simbol de frumusete pentru tinerele femei japoneze.

Stiloul Pelikan Maki-e "Maiko din Kyoto" prezintă o grațioasă Maiko, pe strada pietruită, sub o ploaie de petale de flori de cireș. Pe fundal se poate vedea pagoda cu cinci etaje din Kyoto. Tema Maiko reprezintă unul dintre simbolurile capitalei istorice Kyoto.

Maki-e este o tehnică japoneză complexă de pictură în lac, recunoscută pentru frumusețea și expresivitatea sa. În traducere exactă, Maki-e înseamnă ”imagine împrăștiată”, deoarce imaginea este creată prin pulberea de aur sau argint împrăștiată pe instrumentul de scris.

În procesul de creație, lacul natural Urushi este aplicat pe stilou în mai multe straturi, iar suprafața este lustruită în repetate rânduri. Modelul se desenează cu vopsea colorată pe suprafață. Apoi, stiloul este acoperit cu o varietate de straturi de vopsea. Această tehnică se numește Togidashi Maki-e. Artistul are și opțiunea de a amesteca în vopsea pulbere de cărbune sau de aur. În acest fel se formează un efect tridimensional: diferența se simte instant la atingere. Aceasta este așa-numita tehnică Taki Maki-e.

Pentru crearea stiloului “Maiko in Kyoto” artistul a combinat armonios ambele tehnici. Acest stilou a fost fabricat în regiunea istorică a Japoniei, Kuga, care este renumită pentru artele tradiționale japoneze.

În 1929, Pelikan a înregistrat brevetul pentru mecanismul cu piston, un nou sistem de umplere a stilourilor. Această tehnică, rafinată și actualizată, este folosită și astăzi. Modelul ”Maiko in Kyoto” este o capodoperă cu o peniță fină din aur de 18 carate placată cu rodiu. Pe fiecare stilou se regăsesc numărul de ediție limitată și semnătura artistului, gravate de mână. 

Impunătorul model de stilou Souveraen 1000 este produs în Germania și apoi decorat în Japonia, creând astfel un produs perfect cu valoare impresionantă ... este un instrument presărat cu un pic de magie.

Stiloul este livrat într-o cutie tradițională japoneză fabricată din lemn de paulownia.

Lansată în anul 2010, ediția limitată “Maiko in Kyoto” este disponibilă în doar 88 de piese la nivel mondial.

 

Mai multe detalii

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.