Maki-e Renjishi

truehttps://archive.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256268./maki-e-renjishihttps://archive.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256268./maki-e-renjishiro_ROMaki-e RenjishitrueMaki-e Renjishiexclusive-text-background
Descrierea produsului
Fapte și cifre

Ediție Limitată

Renjishi

Kabuki este o formă tradițională de teatru japonez. Originea sa este considerată a fi o serie de spectacole de Izumono Okuni ce au avut loc în Kitano Tenmangu în 1603 (la începutul erei Edo). Aceste spectacole au devenit foarte populare în Kyoto, iar în decursul ultimilor patru sute de ani au devenit mândria artei tradiționale japoneze. Recent, Kabuki a câștigat popularitate și în străinătate.

Povestea lui Renjishi a fost scrisă de către Mokuami Kawatake și este bazată pe povestea moralizatoare în care un părinte își împinge copiii într-o vale foarte adâncă, intenționând să-i crească doar pe cei ce reușesc să se cațere înapoi. Această poveste este considerată piesa reprezentativă pentru dansurile Kabuki, și atinge cu adevărat inima publicului, deoarece este jucată de către un părinte și fiul său de sânge.

Punctul culminant al poveștii a fost pictat pe stiloul Pelikan “Renjishi”: tatăl cu părul alb și fiul cu părul roșcat dansează împreună cu mișcări sălbatice, o pereche perfectă.

Maki-e este o tehnică tradițională japoneză prin care sunt create diferite articole din lac ornamental, iar această tehnică a fost folosită și pentru a ilustra “Renjishi”. Prin tehnica Maki-e, modelele sunt pictate folosind o pensulă specială. Apoi o folie de aur, sau pulbere de aur și argint sunt stropite sau lipite pe imagine. Acest proces meticulos și care consumă mult timp se repetă de mai multe ori pentru a adăuga profunzime desenelor.

În 1929, Pelikan a înregistrat brevetul pentru mecanismul cu piston, un nou sistem de umplere a stilourilor. Această tehnică, rafinată și actualizată, este folosită și astăzi. Modelul ”Renjishi” este o capodoperă cu o peniță fină din aur de 18 carate placată cu rodiu. Pe fiecare stilou se regăsesc numărul de ediție limitată și semnătura artistului, gravate de mână. 

Impunătorul model de stilou Souveraen 1000 este produs în Germania și apoi decorat în Japonia, creând astfel un produs perfect cu valoare impresionantă ... este un instrument presărat cu un pic de magie.

Stiloul este împachetat într-o cutie tradițională japoneză fabricată din lemn de paulownia.

Lansată în anul 2009, ediția limitată “Renjishi” este disponibilă în doar 88 de piese la nivel mondial.

 

Mai multe detalii

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.