Maki-e Sea World

truehttps://archive.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256269./maki-e-sea-worldhttps://archive.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256269./maki-e-sea-worldro_ROMaki-e Sea WorldtrueMaki-e Sea Worldexclusive-text-background
Descrierea produsului
Fapte și cifre

Ediție Limitată

Sea World

Planeta noastră este acoperită cu 360 de milioane de kilometri pătrați de apă. Istoria oceanelor este la fel de veche ca și pământul însuși, și toată viața de pe planeta noastră provine din adâncurile oceanelor. Oceanele s-au format în urmă cu aproximativ 4,6 milioane de ani în urmă, o perioadă ce pare o eternitate pentru om.

Motivele de pe stilou sunt menite să reprezinte această lungă istorie. Țestoasa - simbolul vieții lungi - constituie punctul central al imaginii, fiind înconjurată de bancuri de pești. Imaginea este creată printr-un proces complex de integrare a particulelor de sidef în opera de artă. 

Maki-e este o tehnică japoneză complexă de pictură în lac, recunoscută pentru frumusețea și expresivitatea sa. În procesul de creație, lacul natural Urushi este aplicat pe stilou în mai multe straturi, iar suprafața este șlefuită în repetate rânduri. Modelul se desenează cu vopsea colorată pe suprafață. Apoi, stiloul este acoperit cu o varietate de straturi de vopsea. Această tehnică se numește Togidashi Maki-e. 

Artistul are și opțiunea de a amesteca în vopsea pulbere de cărbune sau de aur. În acest fel se formează un efect tridimensional: diferența se simte instant la atingere. Aceasta este așa-numita tehnică Taki Maki-e. Ambele tehnici sunt folosite și îmbinate în mod armonios de artist în Ediția Limitată ”Sea World”.

În 1929, Pelikan a înregistrat brevetul pentru mecanismul cu piston, un nou sistem de umplere a stilourilor. Această tehnică, rafinată și actualizată, este folosită și astăzi. Modelul ”Sea World” este o capodoperă cu o peniță fină din aur de 18 carate placată cu rodiu. Pe fiecare stilou se regăsesc numărul de ediție limitată și semnătura artistului, gravate de mână. 

Impunătorul model de stilou Souveraen 1000 este produs în Germania și apoi decorat în Japonia, creând astfel un produs perfect cu valoare impresionantă ... este un instrument presărat cu un pic de magie.

Stiloul este împachetat într-o cutie tradițională japoneză fabricată din lemn de paulownia.

Lansată în anul 2009, ediția limitată “Sea World” este disponibilă în doar 88 de piese la nivel mondial.

 

Mai multe detalii

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.