The Hanging Gardens of Babylon

truehttps://archive.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256293./the-hanging-gardens-of-babylonhttps://archive.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256293./the-hanging-gardens-of-babylonro_ROThe Hanging Gardens of BabylontrueThe Hanging Gardens of Babylonexclusive-text-background
Descrierea produsului
Fapte și cifre

The Hanging Gardens of Babylon

Un tribut adus esteticii și aptitudinilor tehnice

Grădinile suspendate ale Semiramidei, cunoscute și ca Grădinile suspendate din Babilon, au fost construite de regele Nabucodonosor al II-lea în jurul anului 600 î.e.n. pentru soția sa, Amytis. Ea își putea regăsi astfel o parte din Persia sa natală în mijlocul regiunii deșertice a Babilonului. Scrierile antice descriu o structură impresionantă, compusă din terase etajate pe care creșteau arbori exotici, arbuști, flori și ierburi. Pentru irigarea grădinilor era folosit un sistem sofisticat cu apă din fluviul Eufrat. Grădinile suspendate îmbinau în acest mod estetica și tehnologia sofisticată, fiind astfel considerate adevărate capodopere. Inspirat de această minune a lumii antice, stiloul Pelikan combină producția de înaltă precizie cu arta tradițională și valorile creative și tehnice ale meșteșugarilor. Acest instrument de scris deosebit prezintă minunea arhitecturală a Babilonului încorporând în stilou două trepte din structura etajată. Peisajul arată cum terasele sunt susținute de coloane și bolți arcuite. Reprezentarea ideală a grădinilor suspendate se regăsește pe capacul acestui stilou unic.

Grădinile suspendate din Babilon erau compuse din terase etajate, cu laturi de aprox. 120 m. Terasele erau susținute de ziduri de piatră, construite la o distanță de trei metri unele de altele. Astfel descriu surse istorice structura magnifică ce a fost distrusă. În secolul patru î.e.n., preotul babilonian Berossos a fost primul care a descris grădinile în baza documentelor din Babilon. Lucrările sale s-au pierdut, dar cronicarii din secolul 2 î.e.n. l-au citat în operele lor și au păstrat vii detaliile legate de această grădină superbă. Forma construcției evoca un parc suspendat. La bazele acestei minuni se găsește o vastă cunoștiință tehnologică. Între spațiile dintre ziduri și terase erau pasaje. Spațiile dintre ziduri erau acoperite cu bolți realizate din blocuri de piatră. Pe aceste blocuri era așezat un strat de trestie îmbibat în asfalt natural, deasupra trestiei urma un dublu rând de cărămizi arse, legate între ele cu mortar de ipsos, acoperite cu foi de plumb, pentru a desăvârși izolarea hidrofugă. Peste acestea era un strat de pământ fertil, de grosime suficientă pentru ca să poată prinde rădăcinile celor mai mari arbori.

Despre această ediție

Pelikan îmbină standarde înalte cu ediția specială ”Cele șapte minuni ale lumii”. Standardele arhitecturale și artistice sunt elaborate cu precizie, iar respectarea acestora reprezintă o premisă pentru crearea acestor stilouri. Stiloul ”Hanging Gardens of Babylon” combină precizia germană cu elementele unei ere de mult pierdute. Fiecare detaliu a fost proiectat și realizat în mod artizanal cu o meticulozitate menită să reflecte și să omagieze această realizare magnifică: detaliile de pe capacul placat cu aur prezintă în detaliu patru terase etajate. Corpul de culoare verde închis este acoperit cu lac și șlefuit pentru un luciu desăvârșit și rafinat. Înconjurat de inele placate cu aur, corpul curge înspre partea superioară superb meșteșugită a stiloului. Penița lucrată manual din aur de 18 carate și este decorată cu un relief stilizat care reprezintă terasamentul. Această ediție oferă eleganță, funcționalitate, durabilitate și frumusețe. Noua ediție limitată are gravat numărul de ordine pe mecanismul pentru alimentare cu cerneală. Fiecare stilou este unic și are un număr individual de serie. Pelikan a fabricat doar 410 de piese din această serie, numărul reprezentând anul în care preotul babilonian Berossos a elaborat munca sa de referință despre această construcție. Berossos a fost primul cronicar care a menționat construcția și datorită căruia aceste grădini minunate nu au putut fi date uitării.

Ediția ”Hanging Gardens of Babylon” a fost lansată în anul 2009 într-un număr limitat la 410 de bucăți la nivel mondial.

Mai multe detalii

Pachet exclusiv

Detalii splendide

Stilou

 

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.