The Colossus of Rhodes

truehttps://archive.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256294./colossus-of-rhodeshttps://archive.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256294./colossus-of-rhodesro_ROThe Colossus of RhodestrueThe Colossus of Rhodesexclusive-text-background
Descrierea produsului
Fapte și cifre

Colossus of Rhodes

Un dar pentru eternitate

Stiloul ”Colossus of Rhodes” este un tribut adus unei capodopere tehnice și artistice, și este unic prin dimensiunea și grandoarea sa. Statuia îl înfățișa pe zeul grec al Soarelui, Helios. Statuia a fost creată cu măiestrie artistică și cu o îndemânare arhitectonică excepțională. S-au folosit numai materiale de calitate, cum ar fi marmura pentru soclu, fierul pentru structura interioară și bronzul rafinat cu aur pentru partea exterioară.

Stiloul combină la rândul său arta cu meșteșugul. Corpul stiloului prezintă o imagine aurită a statuii impunătoare a lui Helios, gravată manual. Capacul este fabricat din bronz și aurit, iar clipsul, de asemenea aurit, este decorat cu ornamente evocând Grecia Antică. Designul și tehnica aplicată sunt de asemenea dovada unei măiestrii creatoare.

Despre această ediție

Numărul de ordine gravat pe capătul butonului de umplere transformă fiecare bucată într-un unicat. Pelikan a fabricat doar 408 de bucăți din această serie. Acest număr reprezintă anul în care a fost înființat orașul Rhodos (408 Î. Hr.), atunci când cele trei orașe stat ale insulei au fost unite: Lalysos în nord, Lindos în este și Kamiros în vest - toate fiind conduse de nepoții lui Helios, zeul soarelui. Ei au înființat capitala insulei, Rhodos, după care a fost numită la rândul său insula însorită.

Ediția ”Colossus of Rhodes” a fost lansată în anul 2005 într-un număr limitat de 408 de bucăți la nivel mondial.

 

Mai multe informații

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.