The Temple of Artemis

truehttps://archive.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256297./the-temple-of-artemishttps://archive.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256297./the-temple-of-artemisro_ROThe Temple of ArtemistrueThe Temple of Artemisexclusive-text-background
Descrierea produsului
Fapte și cifre

The Temple of Artemis

O operă de artă construită de om

Templul lui Artemis din Efes a fost primul templu construit din marmură și era considerat cel mai mare și impunător din lumea antică. Stiloul ”The Temple of Artemis” este dedicat acestei capodopere arhitecturale unică și fascinantă ce reprezintă o măreață realizare tehnică a epocii sale. 

Templul în onoarea zeiței Artemis a fost terminat în anul 440 î. Hr. dar construcția a durat aproape 120 de ani. Una din principalele dificultăți pentru constructorii vremii a fost solul mlăștinos, care a fost acoperit în cele din urmă cu cărbune. Fundațiile din piatră au format baza templului lat de 51 metri și lung de 105 metri. Tavanul și acoperișul erau construite din lemn de cedru, iar ușile spre partea interioară și cea mai sacră a templului erau construite din lemn de chiparos și decorate cu aur. Dintre cele 127 de coloane ale templului, 36 erau decorate cu fresce înfățișând fapte de vitejie ale zeilor și eroilor greci. 

Independentă, sălbatică, de o putere sublimă și frumusețe deosebită - Artemis este zeița din mitologia greacă a fertilității, vânătorii și a războiului. Artemis este considerată o zeiță neîmbânzită care nu doar dă viață ci o și ia. În templul ridicat în onoarea ei exista și o statuie de peste doi metri a zeiței, realizată din lemn de vită de vie și decorată cu aur și argint. 

Despre această ediție

Pelikan aduce un omagiu acestui templu magnific prin ediția limitată de stilouri denumită ”The Temple of Artemis.”

Ediția limitată are 440 de bucăți, cifra reprezentând anul în care s-a finalizat templul (440 î. Hr.) Ediția limitată ”The Temple of Artemis” este o creație unică a ce a necesitat multă măiestrie și finețe. Este un stilou impresionant care îmbină detaliile fine cu tehnica perfectă, find modelat după coloanele de marmură ale acestuia. Zeița Artemis este de asemenea gravată pe stilou, evocând statuia ce privea mândră vizitatorii templului. 

Ediția ”Temple of Artemis” a fost lansată în anul 2006 într-un număr limitat de 440 de bucăți la nivel mondial.

 

Mai multe detalii

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.