The Statue of Zeus

truehttps://archive.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256298./the-statue-of-zeushttps://archive.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256298./the-statue-of-zeusro_ROThe Statue of ZeustrueThe Statue of Zeusexclusive-text-background
Descrierea produsului
Fapte și cifre

Ediție limitată - The Statue of Zeus

Statuia celui mai puternic

La 20 de ani de la finalizarea construcției Templului lui Zeus din Olympia, a fost construit în interiorul acestuia monumentul “Statuia lui Zeus“. Sculptorul grec Phidias a creat colosala statuie înaltă de 13 metri între anii 438 și 430 î.e.n.. A fost ultimul lui proiect, cel care l-a consacrat ca unul dintre cei importanți sculptori ai epocii antice. Statuia celui mai puternic zeu al Olimpului, care este de aproximativ șapte ori mai mare decât înălțimea unui om obișnuit, a impresionat vizitatorii timp de secole. Conform legendei, statuia lui Zeus a fost transportată la Constatinopol (astăzi Istanbul) unde a fost victima unui incendiu în anul 475 e.n. Opera de artă a supraviețuit 905 ani. Ce a rămas din baza statuii se poate găsi și în ziua de azi în Olympia.

Eleganță radiantă

Efectul copleșitor al acestei Minuni a Lumii a fost atribuit nu numai mărimii impunătoare, ci și numeroaselor materiale nobile utilizate. Pielea statuii zeului așezat pe tron era făcută din fildeș pur. Roba lungă până la glezne, talpa sandalelor și părul erau realizate din aur și făurite la perfecție de cei mai buni meșteșugari ai vremii, iar monumentul mai era împodobit cu sticlă colorată și pietre prețioase. Acest ansamblu de elemente prețioase oferea compoziției maestrului Phidias o strălucire uimitoare. Pentru a exprima aprecierea față de această minune a lumii, stiloul cu piston din această ediție limitată este de asemenea realizat din materiale nobile de înaltă calitate, cu tehnici de finisaj elaborate.

Talent artistic, bogat în tradiție

Inspirat din arhitectura antică, stiloul cu piston din această ediție limitată este realizat cu multă grijă și atenție la detalii. Pentru gravură, Pelikan a utilizat aur roz pur de 18 carate. Printr-un proces artistic complex, motivul lui Zeus a fost integrat în rezervorul din argint 925, după care toate elementele decorative au fost placate cu aur roz de 18 carate. La sfârșit, toate elementele au fost acoperite cu un lac transparent iar fundalul a fost colorat în tonuri antracit.

Omagiu arhitecturii unice

Pentru a crea o tranziție fină spre aurul roz ce amintește de fildeșul statuii originale, Pelikan a utilizat pentru secțiunea de grip, mecanismul de umplere și capac rășină prețioasă de culoare crem. Elementele decorative precum cunoscutul clip în formă de cioc de pelican, inelele decorative și desigur elementul central - penița de 18 carate - toate sunt placate cu aur roz. Cu acestă nouă ediție limitată, Pelikan creează din nou un nobil stilou cu piston care reînnoiește apropierea de scris. Fiecare dintre cele 300 de astfel de instrumente de scris este o piesă unică și exclusivă, produsă în Germania. Mulțumită meșteșugăritului de primă clasă și al sentimentului de exclusivitate, ele aduc un tribut excepțional acestei minuni a lumii antice.

 

Mai multe detalii

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.