Souverän® albastru-negru

Souverän - Stilou

 Souverän - Stilou
Descrierea produsului
Fapte și cifre

Un veritabil clasic

În 1929, Pelikan a fost prima companie din lume care a introdus mecanismul cu piston diferențial. Aceasta tehnică face ca axul din interiorul stiloului să pornească mai repede decât piesa din capătul opus, cu ajutorul a două fire diferite. Până azi, acest stilou există în mai multe variante, și chiar dacă designul și soluțiile tehnice s-au dezvoltat de-a lungul timpului, mecanismul de bază rămâne același.

În 1950 a fost lansat modelul 400. Corpul verde dungat a devenit un simbol la nivel mondial pentru marca Pelikan. În anii 80, această serie a fost botezată Souveran, deși lumea îl poreclise deja Stresemann datorită faimosului costum dungat al secretarului de stat al Republicii Germane. Primele modele Souveran cu corpul negru și albastru liniat au fost adăugate gamei în anul 1995.

Fabricarea corpului este o sarcină grea fiindcă materialul realizat din bumbac, a cărui formulă a fost special dezvoltată pentru Pelikan, trebuie să parcurgă mai multe etape de procesare. Acesta este îndoit, netezit și contururile sale sunt tăiate cu precizie milimetrică. Caracteristicele inele din capătul superior al tubului și de pe capac sunt integrate în materialul tubului cu cea mai mare precizie pentru ca trecerea dintre cele două componente să nu fie perceptibilă tactil. Instrumentul de scris este apoi lustruit până la un nivel ridicat de luciu înainte de montarea clipului arcuit stilizat Pelikan ca și ultim pas.

Dacă iubești clasicul, e clar că vei aprecia un instrument de scris Souveran.

 

Mai multe detalii

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.