Souverän® Stresemann

Souverän® R805 Stresemann

 Souverän® R805 Stresemann
Descrierea produsului
Fapte și cifre

Souverän® Stresemann®

Ministrului de externe al Republicii Germane, Gustav Stresemann (1879-1929), i-a fost decernat Premiul Nobel pentru Pace în 1926, ca recunoaștere a muncii de reconciliere dintre națiuni după Primul Război Mondial realizată împreună cu omologul său francez, Aristide Briand. Pe lângă impresionanta carieră politică, Stresemann a devenit faimos, de asemenea, pentru crearea unui nou model de costum cu pantaloni în dungi și un sacou simplu, ansamblu suficient de formal pentru prezentările oficiale și totuși suficient de confortabil pentru munca sa de la birou. Oamenii au început să numească „Stresemann” stiloul Pelikan care tocmai începuse să facă înconjorul lumii, din cauza dungilor sale tipice.

Atât costumul cât și stiloul, continuă să poarte acest nume neoficial și în ziua de azi. Pentru a recunoaște și a onora această legendă, Pelikan a numit cea mai recentă apariție din colecția standard, stiloul Souverän cu elegante dungi antracit, „Stresemann”.

Corpul, cu dungi de culoare antracit, este realizat din acetat de celuloză, printr-o metodă tradițională extrem de complexă și laborioasă. Pentru elementele negre, a fost folosită rășină de cea mai bună calitate . Clipsul și inelele sunt placate cu paladiu. Penița din aur este complet placată cu rodiu pentru a se obține o strălucire argintie. Fiecare instrument de scris este asamblat manual și verificat până la cel mai mic detaliu, pentru un control al calității cât mai strict. Acestă serie elegantă este disponibilă în mărimile 405 și 805, ca și stilou, pix sau roller.

 

Mai multe detalii

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.