Toledo® Auriu

Stiloul Toledo M 900

 Stiloul Toledo M 900
Descrierea produsului
Fapte și cifre

Operă de artă în stil spaniol

Arta de a lucra cu oțel în stil Damasc își are începutul acum câteva mii de ani și presupune decorarea oțelului sau obiectelor de fier prin gravură. Apoi, o fâșie subțire de aur va fi plasată peste model și va fi ștanțată adânc în material cu ajutorul unui ciocan. Pentru ca noul model să fie vizibil, obiectul va fi încălzit la aprx. 800 de grade Celsius. Suprafețele de oțel se vor oxida și se vor înnegri, în timp ce aurul începe să strălucească. Această tehnică a ajuns în Spania odată cu arabii și a fost perfecționată de-a lungul secolelor, în special în faimosul oraș spaniol Toledo.

În anul 1931 Pelikan a adoptat tehnica în stil Damasc pentru modelul Toledo cu un succes atât de mare încât design-ul a rămas identic de-a lungul anilor. Astăzi, corpul decorativ este fabricat dintr-o singură bucată de argint. Acesta este prelucrat în mai multe etape, în final fiind acoperit cu un strat de aur. Fiecare stilou Toledo este o piesă unică fabricată în Germania deoarece motivele de gravură minuscule sunt realizate manual dând viață fiecărei pene ale pelicanului reprezentat. Datorită volumului mare de muncă se pot realiza maxim 200 de bucăți pe lună. Capacul și elementele anterioare sunt realizate din rășină neagră de înaltă calitate.

Dacă ești deținătorul unui stilou Toledo, ești în același timp proprietarul unei opere de artă, a unei capodopere și a unei mici pagini de istorie.

 

Mai multe detalii

Urmăriţi videoclipul produsului

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.