griffix®
Stilouri cu ceară, creioane,
stilouri, fixuri și
multe alte produse
Instrumente de scris griffix®

Sistemul griffix® de învățare a scrisului a fost dezvoltat de Pelikan împreună cu profesori și oameni de știință pentru a sprijini procesul de învățare a scrisului de la început până la sfârșit.

griffix®

griffix® este primul concept holistic al cărui rezultat este o gamă de produse care ghidează elevii în procesul de învățare a scrisului, pas cu pas, în mod constant și consecvent, încă din prima clipă. Pentru prima dată la nivel mondial, Pelikan îmbină patru instrumente de scris, dezvoltate special pentru acest proces, într-un sistem standardizat și ordonat pe etape de învățare.

griffix®reprezintă un sistem complet pentru învățarea scrisului, ce însoțește și ușurează acest proces de la început până la etapele finale. Cu griffix®, învățarea scrisului devine distractivă! Sistemul griffix® se adresează copiilor aflați la începutul procesului de a învăța să scrie, și a fost dezvoltat special pentru aceștia în colaborare cu profesori și oameni de știință. 

Sistemul griffix® de la Pelikan

A scrie este o sarcină motorie complexă, ceea ce înseamnă că a învăța să scrii este dificil si epuizant. Pentru a susține copiii în procesul de învățare a scrierii, Pelikan a dezvoltat alături de profesori și oameni de știință sistemul de a învăța să scrii in 4 pași, special conceput pentru mâinile copiilor.

Designul ergonomic al stilourilor favorizează prinderea corectă a stiloului și menținerea poziției corecte a mâinii în timpul scrisului, pentru a scrie într-un mod natural si relaxat în fiecare etapă de învățare. În acest sens, fiecare dintre instrumentele de scris - de la stiloul cu ceară la creion si de la roller la stilou – sunt adaptate perfect pentru a se potrivi fiecărei etape din progresul individual al copilului. Datorită conceptului uniformizării zonei de grip pentru toate instrumentele de scris din gama griffix®, copilul dumneavoastră nu va mai trebui să-și schimbe modul in care ține instrumentul de scris sau poziția mâinii trecând de la un intrument la altul. Fața zâmbitoare indică faptul că instrumentul de scris este ținut corect. Sistemul griffix® este disponibil în modele diferite, atât pentru dreptaci cât și pentru stângaci.

Pasul 1: creioanele cerate griffix®

Creioanele cerate griffix® de la Pelikan reprezintă prima etapă a învățării scrisului, datorită gripului special care indică poziția corectă de ținere a creionului. Astfel copiii învață cum să țină un instrument de scris și cum să controleze presiunea asupra hârtiei. Ideale atât pentru dreptaci cât și pentru stângaci, creioanele cerate sunt ușor de folosit și ajută copiii să învețe în mod relaxat poziția corectă de ținere a intrumentului, datorită zonei de grip speciale. Mina de ceară a creionului este rezistentă la presiune, iar culorile pot fi diluate cu apă. Fiecare pachet conține 8 creioane în culori diferite. 

Pasul 2: creionul mecanic griffix®

Creionul mecanic griffix® de la Pelikan ajută copiii să înceapă să scrie dar și să-și dezvolte preferința pentru o mână dominantă, un pas important pentru etapa următoare a procesului de învățare. Acest creion ușor de folosit este ideal pentru copiii din clasele primare și este primul pas către un scris mai bine dezvoltat. Creionul mecanic este însoțit de 3 mine tip HB care pot fi înlocuite foarte ușor. Este disponibil în versiuni diferite atât pentru dreptaci cât și pentru stângaci. 

Pasul 3: rollerul griffix®

Rollerul griffix® de la Pelikan ajută copiii să învețe cum să scrie de o manieră mai fluidă și reprezintă o punte către ultimul pas al sistemului griffix® de învățare a scrisului, respectiv scrisul cu stiloul. 

 

Rollerul este ușor de folosit și are multe caracteristici similare cu stilourile, cum ar fi rezistența la fricțiune pe hârtie și mișcările mai fluide de scris. Rollerul griffix® are aceeași zonă de grip cu formă ergonomică ce sprijină optim poziția corectă de scris pentru școlari. Este disponibil în versiuni diferite atât pentru dreptaci cât și pentru stângaci. 

Pasul 4: stiloul griffix®

Stiloul griffix® de la Pelikan este pasul final in procesul de învățare a scrisului. Atunci când scrii cu un stilou, este important să efectuezi mișcările potrivite într-un mod coordonat si neîntrerupt. Penița care alunecă pe hârtie va permite copiilor să finalizeze procesul de a învăța cum să scrie prin dezvoltarea unui scris cursiv, îngrijit si ordonat.

Stiloul griffix®are o peniță solidă din oțel inoxidabil, care își păstrează forma și stabilitatea chiar si atunci când este utilizată de începători fără experiență în scrisul cu stiloul. Pentru a atrage atenția la nivelul de cerneală, cartușele pentru stiloul griffix® sunt decorate cu motive colorate, vizibile prin fereastra de vizualizare a cernelii. Stiloul griffix® este disponibil in patru culori (albastru, galben, roșu și roz). Astfel, copiii pot folosi un stilou care nu doar scrie bine ci și arată vesel și trendy.

Stilourile griffix® sunt disponibile în modele diferite atât pentru stângaci cât și pentru dreptaci.