Arv & Tradition

Arv & Tradition

Kvalitet sedan 1838 – De Fina Skrivinstrumentens Historia.

Starten för Företaget Pelikan går tillbaka till Carl Hornemann, som gjorde ett erbjudande till sina kunder på oljefärger, vattenfärger och för så kallad "farbige Dinten" – färgat bläck, den 28 april, 1838. Denna prislista – som är säkert förvarad i Pelikans arkiv – var grunden till företagets tillverkningslinje, från vilken det världsberömda varumärket Pelikan utvecklats.

Den lilla produktionsanläggningen fortsatte att växa och expanderade konstant sitt produktutbud. Skolprodukterna utvecklades från målarfärger, e. g. Pelikan färglådan, som har blivit en daglig väsentlighet i de tyska konstkurserna. "Dinten" genererade å ena sedan de berömda Pelikan skrivinstrumenten och å andra sidan Pelikans kontorstillbehör med bläck för bläckstråleskrivare och tonerkassetter för laserskrivare.

Fortsätt att läsa första kapitlet: 1838-1929 - Från “Dinte” till “4001”.

Om de Fina Skrivinstrumententens Historia.

I detta kapitel, kommer focus främst att ligga på Pelikan’s högkvalitativa skrivinstrument och bläck till reservoarpennor. För mer information om utvecklingen av Pelikan gruppen och de otaliga produkterna som finns, vänligen klicka här.