Önska En Spets

Önska En Spets

Nu kan du besöka Pelikan

Önska En Spets & guidade turer på plats är nu möjligt

Under lång tid redan, har många samlare av fine writing-pennor och Pelikan-entusiaster önskat sig att kunna köpa en Pelikan-spets som är speciellt utformad för dem. Eftersom de vet att hjärtat i vilken reservoarpenna som helst är spetsen. Dessutom skulle de älska att ta en titt bakom kulisserna och uppleva produktionen av så högkvalitativa pennor på nära håll.

Vi är glada att kunna låta din önskan gå i uppfyllelse! En gång i månaden, öppnar Pelikan-fabriken upp sina dörrar på en särskild dag på verken i Peine/Vöhrum. Du får gärna boka din egen dag bekvämt över internet.

Vilken Spets?

Det finns två-färgade guldspetsar för Souverän-modellerna att välja från, tillgängliga i de fyra storlekarna 400, 600, 800 och 1000. Dessa spetsar är utrustade med speciellt breda iridium-spetsar, som klipps efter dina önskemål, av en av Pelikans spetsspecialister. För att tillgodose de olika behoven, är det nödvändigt att använda en särskilt bred topp. Därför är det inte möjligt att ta med en spets.

Vänligen ha förståelse för att på grund av sekretesskäl, är det inte tillåtet att titta på hur spetsen klipps. Dock kommer spetsen att testas precis efter att den har blivit klippt, för att säkerställa att önskad effekt har uppnåtts - så länge det behövs, tills dess att du är helt nöjd med din specialspets. Eftersom det här konceptet ger oss möjlighet att uppfylla nästan varje önskning, kallar vi den ”Gör en önskespets”.

Under slipningen, är inga åskådare tllåtna, men spetsen kan testas direct efter för att försäkra att du är helt nöjd. Detta koncept kallas “Önska En Spets” eftersom praktiskt taget ingen önskan hålls hemlig.

400 och 600 spetsarna är tillverkade av 14 karats guld, medans 800 spetsarna är tillverkade av 18 karats guld. Tack vare en extra rodium putsning, har dessa spetsar den attraktiva tvåfärgade designen. Alla spetsar har den vanliga Pelikan präglingen, men med ett extra S (för speciell spets).

De passar till de motsvarande Souverän reservoarpennorna av den nuvarande Pelikan kollektionen. (Det finns dock några historiska modeller till vilka dessa spetsar inte passar).